Ваш кошик порожній!
Ваші закладки порожні
Мова:
uk

Мова:

  • RU
  • Українська
  • English

Як швидко висушити зимове взуття?

Як швидко висушити зимове взуття?

З приходом дощової пори року кожна людина може зіткнутися з проблемою промоклих ніг. Але дощ і сльота не найголовніші винуватці мокрих ніг, мокре взуття всередині – ось що по-справжньому завдає дискомфорту.

Гарне, якісне взуття коштує недешево і далеко не кожен може дозволити собі мати кілька пар на сезон, тому, промочивши її зсередини, виникає необхідність висушити, щоб мати можливість знову вийти на вулицю в комфорті та сухості. Щоб не завдати шкоди зовнішньому вигляду, не деформувати, потрібно знати, як правильно висушити шкіряне взуття після вулиці або прання вдома.

Сушіння взуття: поради

Практично будь-яке взуття може деформуватися через вологу та воду в зимовий період року, тому дуже важливо не тільки зняти її з ніг швидше, але й висушити, дотримуючись порад:

  • Заберіть всю воду з верхньої частини, використовуючи м'яку ганчірку.
  • Сушіть у приміщеннях з гарною вентиляцією.
  • Приберіть мокрі устілки.
  • Розкрийте взуття на максимально можливий рівень.

Сушіння взуття в домашніх умовах неприпустиме поблизу нагрівальних приладів та вогнищ відкритого вогню, тому що виріб може деформуватися, на поверхні можуть з'явитися тріщини, а підошва відклеїться. Також не рекомендується сушити кросівки на батареї, тому що їм теж загрожує деформація, можна просто залишити їх під радіатором на деякий час.

Як сушать: способи та засоби

Якщо у вас непромокальне взуття, вам потрібно турбуватися про те, як висушити його максимально швидко, але максимально ефективно. Але якщо це не так, то швидко висушити взуття вдома можна кількома простими, але дієвими способами, застосовуючи:

  • Газету, яку потрібно зім'яти і щільно затрамбувати внутрішню частину виробу, а верхню частину краще обмотати в кілька шарів. Таким чином можна висушити чоботи всередині протягом ночі, але при цьому потрібно простежити, щоб на газеті не було малюнків, чорнила щонайменше, а саму її доведеться міняти з регулярністю в кілька годин.
  • Сіль, яку розподіляють на сковорідці, потім нагрівають. Прогрівши сіль, її зсипають у панчоху і поміщають усередину. Такий засіб, який вбирає вологу у взутті, потрібно змінювати в міру остигання основного компонента. Корисна порада: якщо ваше взуття промокло під час пікніка на природі, замість солі можна використовувати вугілля з багаття, але при цьому ви ризикуєте забруднити внутрішню частину.
  • Мал. Сушіння взуття рисом передбачає занурення в суху крупу промоклого виробу підошвою догори. Процес у такому разі має тривати не менше 4-х годин.
  • Підлога з підігрівом. Щоб швидко висушити черевики, потрібно просто помістити їх на теплу підлогу та дочекатися повного висихання. Особливо гарний цей спосіб для виробів з натуральних матеріалів, оскільки вони прогріваються рівномірно, не деформуючись.
  • Сушарку. Прибрати вологу з взуття можна електросушаркою, приладом з обдуванням або на основі ультрафіолету.
  • Наповнювач для котячого туалету, в основі якого – силікагель. Щоб швидко висушити кросівки, достатньо насипати наповнювач у носок і утрамбувати його на деякий час.
  • Машинка для сушіння білизни. Щоб висушити, наприклад, взуття для екстремальних температур, потрібно розв'язати шнурки та помістити чоловічий вигляд виробів у пристрій підошвою до лицьового боку, залишаючи зовні шнурки, а сам барабан бажано помістити кілька рушників.
  • Вентилятор, сушити яким можна взуття для кучугур на шкіряній або гелевій підошві. Для процесу потрібно виготовити з дроту два гачки і помістити їх на решітку вентилятора, встановивши на них промоклі вироби. Увімкнувши вентилятор і зачекавши кілька годин, можна побачити результат у вигляді повного висихання промоклого взуття.
  • Сушарка для взуття. Це спеціальний пристрій, що працює від електрики, що вміщується всередину виробу і залишається там на певний час. У такий спосіб можна просушити виріб повністю, не деформуючи його, після чого можна сміливо одягати взуття на мокрий сніг, сльоту, калюжі.

Як видно, способів висушити промокло взуття в домашніх умовах чимало і можна вибрати найбільш підходящий. При цьому не варто забувати, що правильне сушіння для взуття – це запорука безпеки її первісного виду та властивостей.

Дізнайтеся першими про нові дизайни,
ексклюзивні колекції

Підписатись